Opozantul Aleksei Navalnîi, la un an de la întoarcerea şi arestarea sa în Rusia: „Nu regret nici măcar o secundă”

Distribuiți acest articol!

„Am făcut-o, nu o regret nici măcar o secundă”, scrie el pe reţele de socializare.

Navalnîi se referă la lupta sa împotriva Kremlinului şi la întoarcerea sa în Rusia în pofida riscului de a fi arestat, după ce s-a aflat luni de zile în convalescenţă în Germania din cauza unei otrăviri cu Noviciok orchestrate de Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB).

Navalnîi a fost arestat la 17 ianuarie 2021, pe un aeroport din Moscova, la întoarcerea din Germania.

„După un an de închisoare, vă spun că le-am strigat celor (care mă susţineau atunci) în faţa tribunalului: nu vă fie frică”, declară opozantul încarcerat, care difuzează cu regularitate mesaje pe reţele de socializare.

În postarea de luni, el publică o imagine în care apare în ţinută de deţinut, împreună cu soţia sa, Iulia.

Aleksei Navalnîi s-a prezentat din nou în instanţă luni, de această dată în vederea examinării a două plângeri pe care le-a depus împotriva administraţiei penitenciare.

Tribunalul districtului Petuşki, din regiunea Vladimir, unde este încarcerat opozantul, examinează cele două dosare.

Aleksei Navalnîi a participat la prima şedinţă prin videoconferinţă, închis într-o cuşcă, potrivit unor imagini difuzate de postul online independent Dojd.

Rusia nu a dechis o anchetă cu privire la tentativa de asasinare a lui Navalnîi, afirmând că nu are niciun indiciu în acest sens şi acuzând Berlinul de faptul că nu-i împărtăşeşte analizele medicale ale opozantului.

Un denunţător al corupţiei din cercul lui Putin, Navalnîi a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de „fraudă” pe care opozantul îl consideră motivat politic.

Această condamnare a provocat un val de condamnări internaţionale şi impunerea unor noi sancţiuni Moscovei.

Unul dintre „locotenenţii” săi,

 » Read More