Pandora Papers. Reţeaua de companii offshore ale cercului intim a lui Putin: unul din nodurile sale, o femeie

Distribuiți acest articol!

Monaco „a devenit o Moscova pe mare. Mentalitatea e să-ţi arăţi bogăţiile. Nimeni nu întreabă de unde vin banii. Nu există o cultură a verificării, nimeni nu e obligat să facă declaraţii fiscale”, spune Dominique Anastasis, avocat local, citat de The Guardian.

Svetlana Krivonogikh

Panama Papers dezvăluie că în 2003, la 28 de ani, această femeie cu origini modeste, devine proprietara unui apartament de lux în complexul Monte Carlo Star, situat în preajma cazinoului şi cu vedere la mare, cumpărat contra sumei de 3,6 milioane de euro. Achiziţia s-a făcut printr-o companie offshore înregistrată în Insulele Virgine Britanice

cu doar câteva săptămâni înainte de a da naştere unei fiice.

Svetlana Krivonogikh, 46 de ani, ar fi fost iubita preşedintelui rus din studenţie şi în doar câţiva ani a devenit extrem de bogată: un apartament la Sankt Petersburg, un iaht, mai multe proprietăţi la Mosova şi bunuri estimate la 100 de milioane de dolari.

La sfârşitul anilor 1990, era studentă la administrarea afacerilor şi lucra ca menajeră într-un magazin.

Apartamentul de lux a fost cumpărat prin firma Brockville Development Ltd care la rândul ei era deţinută de două companii offshore, Sefton Securities şi mai apoi, Radnor Investments SA, înregistrate în Panama.

Site-ul rus de investigaţii Proekt a scris că tânăra a devenit amanta sau cel puţin protejata lui Putin în vremea când acesta era viceprimar.

Proekt mai scrie că fiica născută în martie 2003, Elizaveta sau Luiza, ar fi a lui Putin. Tânăra îşi etalează traiul de lux pe reţelele sociale. Nici ea, nici mama ei nu au comentat relaţia cu preşedintele rus.

În Monaco se află şi birourile firmei de contabilitate şi consultanţă Moores Rowland, aflată în legătură cu companii de furnizare de servicii offshore din întreaga lume.

 » Read More