Partidele Șor-PAS au sabotat un proiect de lege benefic care vizează diaspora doar pentru că legea a fost susținută de unul dintre partide. Între timp cetățenii suferă în continuare

Distribuiți acest articol!

Așa merg lucruri în acest Guvern și probabil așa vor merge și după alegeri, dacă nu va exista un guvern majoritar, fiind nevoie de alianța care mai de care mai suspecte. Proiectul de lege era benefic pentru oamenii din diaspora, dar nu a fost votat decât pentru simplu fapt că legea a fost inițiată și susținută de un partid, iar celalalt partid nu vrea să susțină proiectele aceleui partid, chiar dacă era în beneficiul cetățenilor.

PAS spune că nu a făcut niciodată alianţă cu deputaţii din fracţiunea ŞOR. Prin urmare, deputații SOR ar fi putut vota acest proiect atunci când au deţinut majoritatea în Parlament.

Proiectul ăsta putea să fie votat în două lecturi în decembrie, când votau pe bandă rulantă tot felul de scheme. Dacă ei se aşteaptă ca noi să le susţinem proiectele lor, atunci ei greşesc”, a spus Dumitru Alaiba.

O iniţiativa legislativă care ar fi ajutat cetăţenii din diaspora nu a fost trecută pe ordinea de zi în Parlament pentru că nu ar fi avut susţinere din partea fracţiunii PAS. Asta deși cei de la PAS aveau doi deputaţi aleşi pe circumscripţiile din afara Republicii Moldova.