PAS și PSRM își bat joc de moldoveni: promit pensii de doar 2.000 de lei, o treime față de România

Distribuiți acest articol!

PAS și PSRM dovedesc încă o dată că își bat joc de moldoveni: promit pensii de doar 2.000 de lei, o treime față de România.

Într-o conferință recentă de presă, Igor Grosu (PAS) a promis alegătorilor că vor majora pensiile până la minim 2000 de lei, ceea ce este foarte puțin. Spre exemplu, programul politic și socio-economic al Alianței pentru Unirea Românilor prevede că pensia minimă va fi de 3.500 de lei pe lună– sume nete, după impozitare.

„Sărăcia este una din principalele probleme și provocări ale țării. Sărăcia înseamnă degradare, umilință, suferință. După 30 de ani de tranziție – 25% din moldoveni trăiesc cu venituri sub pragul sărăciei absolute care a constituit 2095 de lei în 2019.Reducerea sărăciei este unul din obiectivele de bază ale partidului.

Vremurile bune înseamnă o viață în care oamenii trăiesc decent, nu constant la limita supraviețuirii. Hoțiile și guvernările iresponsabile au adus moldovenii la limita răbdării. Bandiții nu doar că le-au alungat copii peste hotare, dar i-au și umilit cu pensii mizere. Obiectivul național este să majorăm pensiile cel puțin până la 2000 de lei”, susține Grosu.