PAS, Usatâi și PSRM au cheltuit sume exorbitante în campania electorală. Moldovenii din diaspora invitați să mai doneze

Distribuiți acest articol!

PAS, blocul Usatâi și PSRM au cheltuit sume exorbitante de bani pentru a se promova în această campanie electorală. În mod oficial sumele apar ca fiind donate de sute sau chiar mii de cetățeni ai Republicii Moldova, unii de acasă, alții din Uniunea Europeană, România sau chiar Federația Rusă. Realitatea este că în mare parte acești bani provin din surse ce nu se pot controla și persoane fără venituri au venit cu sume foarte mari de bani.

De ce ar da un partid politic sute de mii de euro, milioane de euro pentru a-și finanțare o campanie èlectorală în urma căreia își propune să stopeze risipa din banul public, să stopeze hoția și să asigure o viață mai bună cetățenilor? Vă spunem noi, nu dau, este vorba despre împărțirea funcțiilor, despre dosare uitate de procuratură sau judecători, de interesele unor companii de a se abona în continuare la banul public.

Mai rău este că o parte din acești bani sunt furați, adică cineva donează, se înregistrează sume mari de bani, dar constatăm că au costuri de producție și de trei ori mai mari decât cele normale. Practic și la acest moment PAS, USATÂI și PSRM umflă facturile de la furnizori și aceștia returnează o parte din bani către cei care conduc campania electorală.

PAS și PSRM dispun de sume mari de bani și din subvenția publică. În cazul în care nu știați sute de mii de euro au primit fiecare partid anual, bani din care este întreținută oligarhia de partid. Care oligarhie? Cea care se află în top 30 din lista electorală a fiecărui partid. Ei sunt în general cei care își împart frățește această sumă. Se face acest lucru prin utilizarea de companii fantomă sau servicii fictime.

Igor Grosu chiar confirmă faptul că au fost distribuite până acum aproape un milion de ziare și materiale de campanie. Igor Grosu se plânge că în fondul electoral au mai rămas doar 8.000 de lei așa că invită pe moldovenii plecați în diaspora și care muncesc din greu să doneze bani ca ei să plătească mai departe firmele de casă.