Patru ţări în care numărul de infectări cu varianta Omicron de coronavirus a atins cifre-record. Danemarca vrea să reintroducă restricţii

Distribuiți acest articol!

De la identificarea primelor infectări, Africa de Sud, Marea Britanie, Norvegia şi Danemarca au înregistrat creşteri-record ale cazurilor zilnice, un scenariu care s-ar putea repeta şi în alte ţări pe măsură ce virusul începe să aibă transmitere comunitară.

Africa de Sud a raportat că Omicron  a reprezentat 78% din cazurile secvenţiate în noiembrie. La rândul lor, Norvegia şi Danemarca se aşteaptă ca varianta să depăşească curând numărul infecţiilor cu Delta, în timp ce Omicron reprezintă deja mai mult de o treime din cazuri în majoritatea regiunilor din Marea Britanie.

„Este o creştere exponenţială pe care n-am mai văzut-o de la începutul pandemiei”, a declarat la un post de televiziune american Eric Topol, directorul Institutului de Cercetare Scripps.

Cele patru ţări au cunoscut cele mai mari rate de incidenţă la şapte zile la un milion de locuitori în raport cu vârfurile zilnice ale valurilor anterioare.

  • Danemarca: 1.320 cazuri la 16 decembrie 2021 versus 606 în 20 decembrie 2020.
  • Marea Britanie: 920 pe 16 decembrie 2021 versus 876 pe 10 ianuarie 2020.
  • Norvegia: 876 la 16 decembrie 2021 versus 267 pe 5 septembrie 2021.
  • Africa de Sud — 386 la 16 decembrie 2021 versus 332 la 6 iulie 2021.

Norvegia, Danemarca şi Marea Britanie au avut toate campanii cuprinzătoare de vaccin, care se pare că au fost insuficiente pentru a preveni răspândirea variantei.

„Este inevitabil” ca SUA să înceapă să vadă o creştere a cazurilor, a spus Topol. „Deja creşte foarte repede”, a spus el.

Omicron a reprezentat aproximativ 3% din cazurile de infecţie cu coronavirus din SUA, conform datelor CDC din 11 decembrie.

Omicron se dublează în puţin peste două zile. Nu am văzut niciodată aşa ceva”,

 » Read More