Peste 70% din candidații PAS sunt foști membri PLDM și PDM

Distribuiți acest articol!

Partidele politice din republica Moldova au știut întotdeauna să se regrupreze sub chipul unor noi forțe politice. La momentul furtului miliardului politicienii de moment au constiențizat că acest lucru nu va rămâne fără de consecințe, așa că au dat forma unor noi partide politice.

Acum PAS nu reprezintă nimic nou, absolut deloc. La momentul la care Vlad Filat a înțeles că PLDM, partidul cu care au furat aproape un miliard de dolari, se va colapsa, a extras o parte din membri și i-a poziționat într-o nouă formațiune politică. În timp majoritatea membrilor au migrat în această direcție.

Așa se face că în realitate PAS nu reprezintă absolut deloc o forță politică nouă ci este PLDM transformat în PAS. Peste 70% din membrii PAS și lista electorală provine din activul de bază al PLDM.

Aici au mai apărut însă și politicieni de la PDM și în mică parte de la PSRM. Acest lucru este firesc din moment ce traseismul politic reprezintă o realitate.

Deci Maia Sandu și PAS nu sunt atât de fecioare pe cât se consideră, ba putem spune că nu sunt deloc fete mari ci invers. Este greu să vorbești de acest lucru din moment ce alternativa până la acest moment era PSRM, însă acum există pe scena politică un nou partid, un partid românesc, este vorba despre AUR.

PSRM este un partid rău, nociv, controlat din Rusia.

De altfel Maia Sandu a fost permanent sub umbrela lui Vlad Filat. În momentul la care se fura miliardul de euro ea era parte a guvernului ce a fost beneficiarul acestui furt. Problema mare este că în republica Moldova se fură un miliard de dolari anual.

Iar Maia Sandu nu a trădat doar pe toți cei ce i-a întâlnit în viață, dar la momentul de față lumea occidentală este trădată de Maia Sandu și asta deranjează. Cei vinovați de furtul miliardului sunt liberi, inclusiv cei care fuseseră trimiși după gratii. Maia Sandu i-a eliberat pe Vlad Filat, cu care o relație mai specială, dar și alte personaje acuzate au fost eliberate. Ori acel miliard nu erau bani moldovenești, este vorba despre valută în euro și dolari, fapt foarte grav.

Dar AUR este un partid politic românesc, el vine de la București și în realitate pare că susținerea lui este mai mult decât politică. Forța cu care s-a proiectat și lipsa de reacție instituțională de la București arată că s-ar putea să fie vorba chiar despre o operațiune pregătită chiar de statul român și posibil chiar cu susținere occidentală. România a pierdut pariul cu statul republica Moldova și la București nimeni nu mai crede pe cineva de la Chișinău, nici chiar pe Maia Sandu. Așa se face că Bucureștiul dorește să treacă la o nouă etapă, aceea de forță regională capabilă să își rezolve singură problemele și nu prin intermediari.

Agresiunea mediatică împotriva AUR a venit numai pe filiera Rusească, nici un atac nu a venit dinspre zona occidentală. Acest lucru ridică o serie de întrebări. Este în realitate AUR o operațiune pusă la punct ca urmare a trădării totale venite de la Chișinău? Și-a trădat Maia Sandu partenerii europeni și România?

Partidul AUR se mișcă foarte bine, are o strategie clar definită și cifrele arată că va produce o mare surpriză și la Chișinău. Ascensiunea AUR nu mai pare deloc o întâmplare la acest moment.