Plângere la Procuratura Generală pe numele lui Platon pentru amenințări

Distribuiți acest articol!

Deputata Inga Grigoriu a fost intimidată în urma declarațiilor că deține dovezi despre implicarea lui Platon în Laundromatul rusesc şi devalizarea sistemului bancar moldovenesc.

Deputata a specificat că având în vedere conținutul discuției, intonația iritată și cuvintele utilizate de acesta, consideră că este vorba de o amenințare în adresa sa cu scopul de a o împiedica să-și exercite în modul cuvenit atribuțiile de deputat și de președintă a Comisiei parlamentare de anchetă.

Inga Grigoriu menționează că nu i-a oferit niciodată numărul său de telefon lui Veaceslav Platon și că are bănuiala că este filată ea și membrii familiei sale. Or, în apropierea casei din orășelul Sângera, unde locuiește deputata și familia sa, staționează din acea zi, un automobil de model „Pasat”, de culoare neagră

Conform deocumentului, o instituție națională atenționează Procuratura RM despre spălările de bani prin segmentul transnistrean și o bancă comercială autohtonă, în care RONIDA Invest LLP este prezentă ca una dintre destinațiile banilor originari din Federația Rusă.