Poliţia din Ucraina a arestat un grup de persoane suspectate că pregăteau revolte în masă, potrivit ministrului de Interne

Distribuiți acest articol!

SUA şi alte ţări occidentale au afirmat că Rusia ar pregăti o nouă invazie pe teritoriul ucrainean, după ce a comasat lângă frontieră peste 100.000 de soldaţi, iar Kievul susţine că Moscova încearcă să intimideze şi să destabilizeze statul ucrainean.

Monastirskii a declarat în cadrul unei conferinţe de presă televizate că circa 5.000 de persoane urmau să participe la revolte şi ciocniri cu poliţia, în cinci oraşe din nordul şi centrul Ucrainei.

„Această acţiune, care urma să se desfăşoare după un plan, era de la bun început menită să ducă la acţiuni violente şi revolte şi nu avea nimic comun cu protestele paşnice. Ea avea scopul exact de a zdruncina şi destabiliza situaţia din Ucraina”, a spus el.

Denis Monastirskii nu a precizat câte persoane au fost arestate sau cine se afla în spatele planificatelor revolte.

Rusia, care a anexat Peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014 şi care îi susţine pe rebelii pro-ruşi în est, a negat în repetate rânduri că ar plănui să invadeze ţara vecină.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More