Portalurile ruse, somate de autorităţi să elimine articolele despre investigaţiile lui Navalnîi

Distribuiți acest articol!

Printre cele cărora li s-a cerut să elimine articole se numără canalul de televiziune Dozhd, postul de radio Eko Mpscovii, site-ul de ştiri Meduza,  Znak.com şi Svobodniie Novosti.

Vizate au fost şi portaluri regionale.

Articolele în cauză aveau în centru subiecte referitoare la corupţia de nivel înalt, de la o investigaţie explozivă din 2017 cu privire la afaceri imobiliare ilicite în care ar fi fost implicat premierul de la acea vreme Dmitri Medvedev la clipuri cu proprietăţile de lux ale aleşilor, liderilor regionali şi directori ai industriei apărării. 

Organismul de supraveghere a mass-mediei din Rusia, Roskomnadzor, a citat decizia Procuraturii Generale potrivit căreia este vorba de distribuirea unor materiale aparţinând unei „organizaţii extremiste” precum fundaţia anti-corupţie a lui Navalnîi.

Anul trecut, autorităţile ruse au scos în afara legii reţeaua de investigaţii şi activism politic a opozantului rus, aceasta fiind clasificată drept „extremistă”.

De atunci un număr de aliaţi cheie ai lui Navalnîi au fugit din Rusia, în timp ce cel puţin cinci foşti coordonatori locali au fost plasaţi în arest sub acuzaţii retroactive de a fi participat la organizarea unei grupări „extremiste”.

Portalurile au declarat că se vor conforma ordinelor. Ediţia în rusă a Moscow Times s-a conformat solicitării de a şterge un articol despre investigaţia video cu privire la presupusul palat de 1,3 miliarde de dolari al lui Putin. Clipul, care dezvăluie rezultatele anchetei efectuate de organizaţia lui Navalnîi, este considerat cel mai urmărit video pe You Tube de ruşi în 2021.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More