Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cel rus, Vladimir Putin, s-ar putea întâlni în Crimeea

Distribuiți acest articol!

Întrebat la ce nivel se desfăşoară pregătirile pentru întâlnirea celor doi lideri, Liubcenko a precizat că „la cel mai înalt nivel”, însă nu a răspuns la întrebarea în ce ţară ar putea avea loc întâlnirea dintre Zelenski şi Putin. Jurnaliştii l-au întrebat pe prim-vicepremierul ucrainean dacă cei doi preşedinţi s-ar putea întâlni la Moscova, însă acesta a sugerat că evenimentul respectiv nu va avea loc în capitala Rusiei.

Vicepremierul ucrainean şi ministrul pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate, Oleksi Reznikov, a declarat că Ucraina exclude o recuperare prin forţă a Crimeii, peninsulă anexată de Federaţia Rusă.

Potrivit lui Reznikov, Crimeea poate reveni în componenţa Ucrainei doar pe cale politică şi diplomatică. Oficilul a mai subliniat că o mulţime de ţări suferă deja din cauza acţiunilor Rusiei, inclusiv ţări din cadrul NATO.

“Cred că nu vom putea elibera Crimeea prin mijloace militare. Strategia modernă este o cale politică şi diplomatică. De asemenea, aceasta include un front juridic puternic al întregii lumi civilizate împotriva Federaţiei Ruse” – a menţionat Oleksi Reznikov.

Întrebarea jurnaliştilor privind o posibilă dată a întâlnirii celor doi lideri a rămas fără răspuns din partea lui Liubcenko. La finalul intervenţiei, însă, Oleksi Liubcenko a afirmat că Putin şi Zelenski s-ar putea întâlni în Crimeea.

Preşedintele ucrainean tocmai s-a întâlnit, ieri, cu liderul Casei Albe Joe Biden, care i-a promis ajutor militar suplimentar în conflictul cu separatiştii proruşi şi şi-au exprimat ”angajamentul ferm” faţă de integritatea teritorială a Ucrainei, transmite Reuters .

În urma întrevederii dintre preşedintele american Joe Biden şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, Casa Albă a anunţat un nou pachet de asistenţă pentru securitate în valoare de 60 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Pachetul va include sisteme anti-blindaj Javelin şi alte capacităţi militare defensive letale şi neletale pentru a-i permite Ucrainei „să se apere mai eficient împotriva agresiunii ruse”,

 » Read More