Procurorul general al R. Moldova, în arest la domiciliu pentru 30 de zile: „Au dorit să mă scoată din funcţie ca să acapareze toate instituţiile statului”

Distribuiți acest articol!

„Decizia nu e corectă. Eu nu am făcut nimic din cele ce mă învinuiesc şi s-a demonstrat în cadrul examinării dosarului nevinovăţia mea. Procurorii nu au prezentat nicio probă, în afară de nişte screen-uri din internet, din ziare. Noi am prezentat probe pentru nevinovăţia mea. Dosarul este unul politic. Ne întoarcem într-un stat capturat. Sunt învinovăţit pentru ce aş fi făcut în 2011, când de fapt atunci acel amendament a venit de la CNA”, a declarat Alexandru Stoianoglo, citat de Unimedia.info.

Stoianoglo a declarat că niciun om nu va demonstra că dânsul are vreo legătură cu controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, aşa cum îl acuză mai mulţi exponenţi ai PAS, dar şi membri ai societăţii civile afiliaţia acestora.

„Eu nu am nimic împotriva să fiu investigat, dar nu am înţeles de ce eu, care în doi ani am făcut atâtea schimbări, nu au fost dosare la comandă, nu s-au persecutat jurnalişti, societate civilă, oameni de afaceri, sunt acum învinovăţit. Ei pur şi simplu au dorit să mă scoată din funcţie ca să acapareze toate instituţiile statului”, a declarat Stoianoglo.

Amintim că Maia Sandu a solicitat Procuraturii Generale să informeze societatea „plenar şi la timp despre procedurile aplicate în cazul lui Alexandr Stoianoglo, despre motivele solicitării arestului pentru 30 de zile, precum şi despre alte măsuri cerute de procurorul de caz, cu respectarea strictă a legii.”

Fostul şef de stat, Igor Dodon, a criticat reţinerea procurorului general, Alexandru Stoianoglo. El a declarat că „asistăm la uzurparea puterii de stat”, iar „Moldova se transformă în stat capturat”. 

Dodon a chemat lumea în stradă, pentru ziua de duminică, 10 octombrie, în susţinerea lui Stoianoglo. În plus, Dodon a comunicat că în cadrul protestelor se va cere şi demisia in corpore a conducerii ţării şi organizarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale anticipate.

 » Read More