Protejaţii lui Putin au început acţiunile provocatoare. Separatiştii pro-ruşi au bombardat o grădiniţă. Copiii erau în clădire, două educatoare au fost rănite

Distribuiți acest articol!

Protejaţii lui Putin au început acţiunile provocatoare. Separatiştii pro-ruşi au bombardat o grădiniţă. Copiii erau în clădire, două educatoare au fost rănite

Un obuz al separatiştilor pro-ruşi  a lovit, joi dimineaţa, o grădiniţă în care se aflau copii din localitatea Stanţia Lugansk. Bombardamentul a avut loc la ora 9:00, iar clădirea a fost avariată. Situaţia de la graniţele Rusiei poate exploda în orice moment, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kemlinului,

“La grădiniţă erau copii în momentul bombardării. Potrivit informaţiilor preliminare, două femei au suferit contuzii, potrivit zn.ua. 

O grădiniţă din localitatea Staniţia Lugansk a nimerit sub focul artileriei separatiştilor din Donbas, după un schimb de focuri început în această dimineaţă între separatişti şi forţele guvernamentale. 

 Două dintre cadrele didactice au fost rănite la nivelul capului. La faţa locului s-au deplasat serviciile de urgenţă şi au reuşit să evacueze în siguranţă copiii. 

Alte surse spun că trei persoane au fost rănite în urma bombardamentelor – un paznic, o îngrijitoare şi o educatoare. Bombardarea satului a durat aproximativ patruzeci de minute.

Răniţii au fost duşi la spital, oamenii sunt în stare de şoc. Nu există răniţi printre copii pentru că proiectilul a lovit sala de muzică, unde nu se ţineau cursuri.

Atacul de artilerie a început la ora 9 dimineaţa, după ce separatiştii au acuzat forţele guvernamentale că au deschis focul de mai multe ori, iar în decursul zilei de ieri, un membru al Poliţiei Naţionale din Doneţk ar fi fost împuşcat de un lunetist ucrainean. De asemenea, în urma atacului, jumătate din localitate a rămas fără electricitate. Forţele armate guvernamentale au reuşit să evacueze civilii de pe raza acţiunilor militare, în buncăre. 

Separatiştii sprijiniţi de Rusia din estul Ucrainei au acuzat joi forţele guvernamentale că au deschis focul asupra teritoriului lor de patru ori în ultimele 24 de ore şi afirmă că încearcă să stabilească dacă există morţi sau răniţi,

 » Read More