Protest al moldovenilor din diaspora împotriva numărului mic de secții: numai UNIȚI putem învinge

Distribuiți acest articol!

Moldovenii din diaspora protestează față de numărul mic de secții aprobate de CEC-Moldova. Ei consideră că acestea sunt insuficiente și cozile înregistrate la alegerile prezidențiale se vor repeta și de această dată. Cei prezenți la Roma au cerut ca moldovenii să fie uniți și să nu se mai lase dezbinați în interes politic.

Partidele politice de dreapta, cele statalist pro-europene și cele pro-românești unioniste sunt cele care vor avea cel mai mult de suferit. Un important număr de voturi vine pentru PAS și AUR din diaspora, acolo unde trăiesc peste un milion de moldoveni, marea lor majoritatea ajunși la muncă cu cetățenia română. Restricțiile impuse de către CEC nu se justifică și ajută partidele conduse de Șor, Usatâi și Dodon.

Este dreptul nostru de vot, noi suntem cei alungați de acasă, nu am plecat pentru că așa ne-am dorit. Igor Dodon are interesul ca noi să nu votăm, știm că fiecare vot contează. Cerem tuturor moldovenilor să fie uniți deoarece numai împreună putem să învingem acest sistem politic mafiot” a declarat Aurica Panait, moldovean stabilit în Italia.