PSRM iese la atac și susține: Maia Sandu a participat la furtul miliardului

Distribuiți acest articol!

În contextul alegerilor din 11 Iulie, deputații au recurs la tot felul de atacuri pentru a induce în eroare populația. Deputatul PSRM, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Bogdan Țîrdea, susține că Maia Sandu a avut un rol cheie în furtul miliardului. El a menționat că actualii lideri ai PAS, inclusiv Maia Sandu, au participat la toate etapele acestui furt.

Baza fraudei bancare, potrivit parlamentarului, a fost pusă la ședința Guvernului din 25 septembrie 2014. În ziua respectivă Guvernul Leancă și-a asumat răspunderea pentru modificarea a trei legi: Legea cu privire la Banca Națională, Legea cu privire la  instituțiile financiare și Legea cu privire la datoria de stat.

”Aceste legi au fost modificate fără Parlament, fără a fi supuse dezbaterilor publice, fără a fi consultate cu băncile! Totul s-a făcut în mare secret și în grabă. De ce a trebuit să fie modificate aceste legi care au funcționat perfect timp de două decenii și datorită cărora putea fi stopată frauda bancară?”, a întrebat deputatul.