Putin ameninţă România şi Polonia. Rămâne la vorbe sau va trece şi la fapte?

Distribuiți acest articol!

Ce susţine Putin

După întâlnirea cu Viktor Orban, rămas singurul său „prieten” din UE şi NATO, Putin s-a dezlănţuit şi a explicat clar de ce ameninţări este afectată Rusia.

Putin: „Se cunoaşte faptul că noi am primit promisiuni că NATO nu se va extinde spre Est niciun pas. Acest lucru este cunoscut de toată lumea. Acum vedem unde se află NATO – Polonia, România, statele Baltice. Au spus una şi au făcut altă, la noi poporul obişnuişte să spună despre aceste lucruri că pur şi simplu ne-au înşelat”.

Putin minte. Nu există în niciun document NATO specificată această promisiune.

 „În România şi Polonia vor fi în curând, dacă nu sunt deja instalate, sistemele de lansare a rachetelor, rachetele MK41 şi Tomahawk pot fi instalate, ce nu constituie un sistem de antirachetă, sunt sisteme ofensive, de atac.”

România şi NATO au explicat de multe ori că la Deveselu este instalat un scut defensiv, de apărare împotriva unor rachete ruseşti. Mai nou, i-au invitat pe ruşi să viziteze instalaţiile de la Deveselu, dar pe bază de reciprocitate. Să faci proces de intenţii la asemenea nivel, este prea mult!

Invers, Rusia are rachete de atac, în Belarus şi Crimeea, care ameninţă România şi Polonia? Ba bine că nu! În mod sigur are astfel de rachete, ceea ce a şi condus la instalarea scuturilor defensive din România şi Polonia. Pe cine vrea să păcălească Putin cu aceste „vrăjeli” strategice? Cel mult pe ruşi!

„Acum să fiţi atenţi la mine, vă rog să ascultaţi cu atenţie ce vă spun. Ucraina în documentele sale doctrinale cuprinde şi faptul că doresc să recupereze peninsula Crimeea pe căi militare”.

Putin e bântuit de spaimele acţiunilor agresive ale NATO şi,

 » Read More