Putin, învins: Trupele rusești se retrag de la frontiera Ucrainei

Distribuiți acest articol!

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a salutat joi anunţul Moscovei cu privire la o retragere a unor zeci de mii de militari ruşi comasaţi la frontiera Ucrainei, a căror desfăşurare a provocat o creştere importantă a tensiunilor pe scena internaţională, relatează AFP.
”Reducerea trupelor la frontiera noastră conduce la o reducere proporţională a tensiunilor”, apreciază, într-un mesaj postat pe Twitter, Volodimir Zelenski.
”Ucraina rămâne mereu atentă, dar se felicită de orice măsură vizând reducerea prezenţei militare”, subliniază el.
Trupele ruse desfăşurate în prezent în sudul şi vestul Rusiei urmează să se întoarcă în baze începând de vineri, după ce o inspecţie, în ultimele zile, s-a încheiat cu succes, a anunţat joi ministerul rus al Apărării, Serghei Şoigu.
La Kremlin s-a așternut liniștea, iar Vladimir Putin a înțeles că un război direct cu Ucraina va atrage un dezastru economic asupra Rusiei.
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că este pregătit să-l primească la Moscova ”oricând” pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre relaţiile bilaterale.
Întrebat despre o propunere a lui Zelenski de a se întâlni în Donbas, Putin a răspuns că, ”dacă este vorba despre a discuta despre relaţiile bilaterale, atunci, bineînţeles, suntem pregătiţi să-l primim la Moscova pe preşedintele ucrainean oricând consideră că este oportun”.