Putin pare să fi terminat pregătirile şi poate ordona oricând atacarea Ucrainei. Cum sunt poziţionate trupele ruse VIDEO

Distribuiți acest articol!

Potrivit celei mai recente evaluări a Ministerului ucrainean al Apărării, Rusia a plasat, până în prezent, peste 127.000 de soldaţi la graniţă. „Efectivul complet al grupului terestru RF AF (Forţele Armate ale Federaţiei Ruse) în direcţia Ucrainei este de peste 106.000 de persoane. Împreună cu componenta maritimă şi aeriană, numărul total de personal este de peste 127.000 de militari”, se arată în ultima evaluare a Ministerului Apărării din Ucraina, citat de CNN. Situaţia este una „dificilă”, se arată în analiza efectuată de oficialii ucraineni, care sunt de părere că Rusia „încearcă să divizeze şi să slăbească Uniunea Europeană şi NATO”. Acţiunile Rusiei au, de asemenea, „scopul de a limita capacităţile Statelor Unite, de a asigura securitatea pe continentul european”, potrivit analizei menţionate. Serviciile de informaţii militare ucrainene au declarat că Rusia a desfăşurat trupe din regiunile sale centrale şi estice la graniţa sa vestică „în mod permanent”. La sfârşitul lunii decembrie şi în ianuarie, Rusia a mutat „stocuri de muniţii, spitale de campanie şi servicii de securitate” la graniţă, a precizat aceasta, ceea ce, potrivit Ucrainei, „confirmă pregătirea pentru operaţiuni ofensive”. În noua evaluare a oficialilor ucraineni se arată că Rusia susţine peste 35.000 de rebeli în estul Ucrainei şi că are aproximativ 3.000 de militari proprii cu baza în teritoriu, în timp ce Moscova neagă că ar avea forţe în estul Ucrainei.

Rachete Iskander pentru a distruge obiective vitale

Activitatea informaţională a Rusiei împotriva Ucrainei s-a intensificat, de asemenea, potrivit evaluării, cu unităţi suplimentare de trafic radio şi prin satelit desfăşurate în apropierea graniţei ucrainene, iar zborurile de recunoaştere de-a lungul graniţei s-au triplat faţă de anul trecut.

De asemenea, armata ucraineană a declarat că Rusia ar putea folosi arme cu rachete cu rază medie de acţiune pentru a „distruge obiecte vitale”, menţionând că „grupuri tactice suplimentare de rachete operaţional-tactice Iskander” au fost transferate la graniţă.

 » Read More