Putin pregăteşte terenul pentru o invazie? Vorbeşte despre un „prim pas către un genocid“ în estul Ucrainei

Distribuiți acest articol!

”Trebuie să vorbesc despre rusofobie ca un prim pas către un genocid. Este ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în Donbass (numele acestei regiuni, ndlr), o vedem, o ştim cu siguranţă. Şi aceasta seamănă desigur cu genocidul despre care aţi vorbit”, a afirmat liderul rus unui jurnalist, în cursul unei reuniuni cu Consiliul prezidenţial pentru drepturile omului.

Incident naval ruso-ucrainean în Marea de Azov

O navă de război ucraineană care se îndrepta iniţial spre strâmtoarea Kerci, nu a răspuns niciunei solicitări venite din partea autorităţilor ruse, care controlează strâmtoarea. Partea rusă consideră acţiunile navei din Ucraina ca pe „o ameninţare la adresa siguranţei navigaţiei”.

Ucraina şi Occidentul au denunţat în ultimele săptămâni concentrarea unor efective de aproape 100.000 de soldaţi ruşi la frontiera ucraineană, generând temeri cu privire la o invazie, în timp ce Moscova neagă un scenariu de război.

Moscova nu exclude o situaţie comparabilă cu criza rachetelor din Cuba

Relaţiile dintre Rusia şi SUA ar putea să ajungă într-o situaţie similară celei marcate de criza rachetelor din Cuba din 1962, dar mai este timp să se ajungă la un acord pe o bază solidă care să stipuleze că NATO nu se va extinde spre Est, a declarat joi ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, citat de agenţia rusă oficială de presă TASS.

„Criza din Caraibe” din 1962 se poate repeta acum, a afirmat Riabkov, referindu-se la confruntarea dintre Uniunea Sovietică şi SUA în legătură cu rachetele nucleare sovietice din Cuba, când lumea s-a aflat în pragul unui război nuclear.

Riabkov a făcut aceste comentarii când a fost întrebat dacă situaţia actuală s-ar putea transforma în ceva similar tensiunilor din 1962, în plin Război Rece, dintre SUA şi Uniunea Sovietică.

„Chiar s-ar putea ajunge la asta.

 » Read More