Putin: Rusia poate începe livrările de gaze prin conducta Nord Stream 2 imediat după ce va primi aprobarea Germaniei

Distribuiți acest articol!

Conducta, finanţată de gigantul energetic Gazprom  deţinut de Kremlin şi de partenerii săi europeni, trebuie să obţină certificarea de la autoritatea de reglementare din Germania pentru a începe vânzările comerciale de gaze naturale, dar procesul de aprobare ar putea dura câteva luni.

”Dacă autoritatea germană de reglementare va înmâna mâine autorizaţia pentru aprovizionare, livrările de 17,5 miliarde de metri cubi vor începe poimâine”, a declarat Putin într-un forum televizat.

Operatorul Nord Stream 2 din Elveţia a declarat luni că a umplut prima linie a conductei cu gaze ”tehnice”.

Putin a spus că Rusia este pe cale să finalizeze umplerea celei de-a doua linii a gazoductului submarin Nord Stream 2, care trece prin albia Mării Baltice până în Germania, până la sfârşitul lunii decembrie.

Rusia a declarat că Nord Stream 2, care urmează să dubleze capacitatea anuală de export de gaze naturale a Moscovei în Marea Baltică la 110 miliarde de metri cubi, ar putea oferi o temperare a pieţei europene de gaze, care se confruntă cu livrări strânse şi cu preţuri în creştere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More