Războiul din Donbas. Armata ucraineană a folosit în premieră dronele primite de la Erdogan VIDEO

Distribuiți acest articol!

Ucraina a cumpărat în 2019 aproximativ 20 de drone de luptă Bayraktar TB2 de la o societate a ginerelui preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Aceste drone au fost utilizate pentru prima dată marţi, pentru a contracara mai multe atacuri de la sol purtate de forţele separatiste.

Un soldat ucrainean a fost ucis, iar un altul rănit, marţi, pe frontul din Donbas, unde lupte au loc sporadic între trupele guvernamentale şi separatiştii susţinuţi de Rusia.

Din 2014 încoace, Kievul este angajat într-un război cu separatiştii proruşi care a provocat deja moartea a peste 13.000 de militari şi civili. După un armistiţiu în general respectat în 2020, ostilităţile s-au reluat în acest an, soldându-se până acum cu 57 de morţi în rândurile armatei ucrainene şi 40 de morţi în rândurile comabatanţilor separatişti.

Bayraktar TB2 au fost folosite pentru prima data în 2016 împotriva rebelilor kurzi. Între timp, Turcia le-a exportat în războaiele din Libia şi din Nagorno-Karabah.

#Ukraine
L’Ukraine diffuse des séquences vidéo de la première utilisation de drones turcs “Bayraktar” TB2, dans le #Donbass. pic.twitter.com/EVboLUQnxC

— Moussa Al-Hassan (@MHReports) October 26, 2021

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More