Republica Moldova, povestea unui stat eșuat: președintele Maia Sandu și autoritățile nu au avut nici o reacție față de abuzurile împotriva caravanei electorale AUR

Distribuiți acest articol!

Situația de la Varnița și în care un autocar electoral a fost oprit pe Nistru arată eșecul statului Republica Moldova. O delegație electorală a dorit să se deplaseze în regiunea transnistreană, acolo unde există 400.000 de moldoveni cu drept de vot. Propaganda electorală este permisă de către legislația electorală pe tot teritoriul Republicii Moldova, chiar și în partea sa de est și asupra căruia Chișinăul nu are controlul dar nici nu și-l dorește real.

Ori PSRM și PCRM au voie să desfășoare acolo acțiuni de propagandă electorală dar alte partide nu au voie, motiv pentru care aproximativ 400.000 de cetățeni sunt supuși manipulării prin dezinfomare.

Vlad Bilețchi, liderul AUR, împreună cu cei din autocar au solicitat să li se prezinte un document prin care să li se menționeze refuzul, însă acest lucru nu s-a făcut nici până în această dimineață.

Deși s-a făcut apel la președintele Maia Sandu, aceasta nu a avut nici o reacție până la acest moment, tot așa cum nici o autoritate a statului nu a avut, deși s-au comis abuzuri. Lipsa de reacție de la Chișinău arată cât de slab este statul republica Moldova și care nu a fost în stare să asigure un punct de vedere, o poziție, ce să mai discutăm de apărarea drepturilor propriilor cetățeni.

Pe amplasament s-au deplasat mai mulți parlamentari din România pentru a se asigura că nu vor exista incidente grave, deoarece pe Nistru au mai existat situații în care cetățeni au fost împușcați din diverse motive.