Revolta elitelor ruseşti împotriva lui Putin şi a războiului cu Ucraina

Distribuiți acest articol!

Declaraţiile generalului în rezervă  Leonid  Ivaşov

Preşedintele „Adunării ofiţerilor ruşi” general-colonelul Ivashov Leonid Grigorievich a scris un apel către preşedinte şi cetăţenii Federaţiei Ruse, intitulat „Ajunul războiului”. Un critic mai vechi al lui Putin, generalul Ivaşov dă dovadă în acest Apel de luciditate şi înţelegere a Rusiei, opusă judecăţilor lui Putin. (Aici)

„Astăzi, omenirea trăieşte în aşteptarea războiului. Iar războiul înseamnă întotdeauna pierderea inevitabilă de vieţi, distrugere, suferinţă pentru mase mari de oameni, distrugerea modului obişnuit de viaţă, încălcarea sistemelor vitale ale statelor şi popoarelor. Un mare război este o tragedie uriaşă, o crimă gravă”.

Se gândeşte şi Putin la miile, poate zecile de mii de soldaţi morţi în floarea vârstei, pentru a apăra Rusia de pericolele închipuite de Putin? Mai sunt şi oameni care gândesc normal, au curaj să spună ce gândesc,  un lucru important în Rusia încă terorizată de spectrul serviciilor secrete.

Generalul Ivaşov descrie starea Rusiei de azi:

„Toate zonele vitale, inclusiv demografia, se degradează constant… Rusia este un model de stat neviabil, incapacitatea completă şi lipsa de profesionalism a sistemului de putere şi administraţie, pasivitatea şi dezorganizarea societăţii”.

„Ameninţările externe, acestea sunt cu siguranţă prezente. Dar, conform evaluării noastre la nivel de experţi, acestea nu sunt în prezent majore şi nu ameninţă direct existenţa statului rus sau interesele sale vitale. În general, stabilitatea strategică este menţinută, armele nucleare sunt sub control strict, structurile NATO nu se întăresc şi nu au activităţi ameninţătoare”.

„Suntem ofiţeri ai Rusiei şi cerem de la preşedintele Federaţiei Ruse să renunţe la politica criminală de provocare a unui război în care Federaţia Rusă va fi singură împotriva forţelor combinate ale Occidentului, să creeze condiţii pentru implementarea art.

 » Read More