Revolte în Kazahstan. Preşedintele a autorizat forţele de ordine „să tragă fără avertisment”

Distribuiți acest articol!

”Teroriştii contnuă să distrugă bunuri şi să folosească arme împotriva cetăţenilor”, a acuzat el într-o alocuţiune televizată.

Preşedintele ţării din Asia Centrală a anunţat că a restabilit „ordinea constituţională” după ce a solicitat ajutor de la partenerii săi din alianţa militară de securitate a fostelor state sovietice, condusă de Rusia.

Preşedintele kazah Kassîm-Jomart Tokaev a precizat că „20.000 de bandiţi” au asaltat cel mai mare orş al ţării Almatî care a devenit epicentrul protestelor după ce scânteia s-a aprins pe 2 ianuarie în vestul ţării, după creşterea bruscă a gazului lichid lichefiat, combustibilul auto folosit în Kazahstan.

Acesta respins orice posibilitate de a negocia cu protestatari şi a ameninţat cu ”eliminarea” ”bandiţilor înarmaţi”, după mai multe zile de încleştări sângeroase.

Lichidarea acestora ”va avea loc în scurt timp”, a asigurat el.

Potrivit lui Kasim-Jomart Tokaiev, cel mai mare oraş din ţară, Almaty, a fost atacat de ”20..000 de bandiţi” cu un ”plan clar” şi un ”nivel înalt de pregătire de luptă”.Kasim-Jomart Tokaiev a respins orice posibilitate de a negocia cu protestatari şi a ameninţat cu ”eliminarea” ”bandiţilor înarmaţi”, după mai multe zile de revolte sângeroase în Kazahstan.

Lichidarea acestora ”va avea loc în scurt timp”, a asigurat el.

Potrivit lui Kasim-Jomart Tokaiev, cel mai mare oraş din ţară, Almaty, a fost atacat de ”20.000 de bandiţi” cu un ”plan clar” şi un ”nivel înalt de pregătire de luptă”.

Fără a aduce în sprijin, acesta a mai spus că revolta a fost stârnită de „terorişti” antrenaţi în străinătate, în timp ce ministrul de interne a vorbit de uciderea a 26 de „criminali înarmaţi”, o unică cifră oficială a morţilor din rândul protestatarilor, autorităţile limitându-se a oferi numărul de morţi din cadrul poliţiei şi gărzii naţionale,

 » Read More