Risipă de bani și întreceri la spoturi plătite cu bani grei, în timp ce în satele țării abia își duc zilele părinții și buneii noștri

Distribuiți acest articol!

Mariana Durleșteanu, din partea Partidului Legii și Dreptății, susține că formațiunile politice se scaldă în bani grei, în timp ce în satele țării abia își duc zilele părinții și buneii noștri. Republica Moldova finanțează în fiecare lună fiecare partid politic cu sume consistente din bugetul țării. Partidul AUR, singurul partid care a declarat că nu se atinge de banii primiți de la stat pentru campania electorală, a promis un proiect de lege prin care acești bani să fie tăiați partidelor politice. Un proiect de lege care nu va fi pe placul multor partide, având în vedere că este principala sursă de venit pentru propagandă.

Potrivit datelor prezentate la CEC, campion la cheltuieli, până acum, în campania electorală este Blocul Renato Usatîi, cu aproape 9 milioane de lei.

Acesta este urmat de PAS cu 3,6 milioane de lei și Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, cu 2,8 milioane de lei.

” Știți câte goluri din buget ar putea fi acoperite cu aceste sume bănești? Bunăoară, din Fondul de Rezervă al Guvernului, în care rămăseseră 90 milioane lei înainte de alegeri, 70 milioane lei au fost alocate organizării alegerilor.Deci, cât au rămas? Să nu aștepte fermierii în zadar ajutor de la stat.Între timp, privesc neîncrezător cum se joacă cu milioanele partidele politice din Moldova.

Doar pentru perioada 28 mai -26 iunie 21 de partide, înscrise la acel moment în competiție, au cheltuit în jur de 22 milioane lei’’, a conchis Mariana Durleșteanu.