Rusia, alegeri. Aproape jumătate din voturile primite de partidul lui Putin ar putea să fi fost fraudate, susţine GOLOS

Distribuiți acest articol!

Alegerile parlamentare din Rusia s-au încheiat cu victoria partidului de guvernământ, Rusia Unită, pe fundalul unor acuzaţii de nereguli pe scară largă. Deşi opoziţia şi observatorii independenţi au semnalat destule nereguli, investigate au fost numai unele dintre ele, în pofida imaginilor video publicate pe reţelele de socializare care au arătat că fraudele au fost extinse şi nu doar izolate.

Organizaţia independentă de monitorizare a alegerilor Golos, căreia i sa interzis să observe scrutinul din Rusia cu puţin timp înainte de începerea votului pentru Duma de stat, a estimat că aproximativ o treime din voturile oficiale erau frauduloase – o cifră care ar însemna că jumătate sau mai mult din voturile Rusiei Unite sunt măsluite.

Liderul comunist Ghennadi Ziuganov  a atras atenţia că în mai toate regiunile Partidul Comunist a fost practic la egalitate cu Rusia Unită , „din Sahalin până în Tomsk“, şi că prin urmare discrepanţa în rezultatul final nu se justifică decât prin fraudă. Partidul Popular European (PPE), cea mai mare fracţiune de Parlamentul European, a cerut UE să nu recunoască alegerile din Rusia.

„Ceea ce s-a petrecut în Rusia în perioada 17-19 septembrie nu a fost alegeri. Ruşilor li s-a luat posibilitatea de a-şi spune cuvântul şi de a alege în mod liber destinul ţării lor. Grupul PPE solicită UE şi statelor sale membre să nu recunoască acest vot . PPE reclamă faptul că pe parcursul celor trei zile de vot au fost semnalate numeroase încălcări grave ale regulamentelor. Sistemul de vot electronic nu a avut nici un control independent, iar alegerile s-au desfăşurat într-o atmosferă de intimidare şi tăcere a oricăror voci critice.

Posibilă renumărare a voturilor electronice la Moscova, în urma unor suspiciuni de fraudă 

Camera civică a Moscovei (Obşcestvennaia palata) – organism însărcinat cu monitorizarea alegerilor în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal) –

 » Read More