Rusia creşte presiunea înaintea negocierilor cu NATO de astăzi. A organizat exerciţii cu muniţie reală, trupe şi tancuri în apropierea graniţei cu Ucraina

Distribuiți acest articol!

La o zi după ce partea americană a cerut Rusiei la discuţiile de la Geneva să îi retragă pe cei aproximativ 100.000 de soldaţi din apropierea graniţei, Ministerul rus al Apărării a declarat că aproximativ 3.000 de militari au început antrenamentele de luptă, inclusiv bătălii simulate în patru regiuni din sud-vestul Rusiei.

Interfax a citat un comunicat al Districtului militar vestic potrivit căruia exerciţiile au avut loc în regiunea Smolensk, din apropiere de graniţa cu Belarus, şi în regiunile Voronej, Belgorod şi Briansk, din apropiere de Ucraina, implicând 300 de piese de armament, inclusiv tancuri T-72B3, vehicule de luptă BMP-2 şi arme de foc obişnuite.

Militarii ay făcut exerciţii de tragere din vehicule blindate, marş în timpul unor activităţi de sabotaj şi recunoaştere din partea inamicului şi de aprovizionare cu armament a teritoriului controlat.

Exerciţiile au sugerat că Kremlinul nu are nicio intenţie de a reduce presiunea militară care a adus Statele Unite la masa negocierilor, unde Moscova a prezentat cereri pentru garanţii de securitate ample din partea Occidentului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că discuţiile de luni au fost purtate într-o manieră deschisă, concretă şi directă, dar că nu există un motiv real de optimism.

În plus, Rusia ar fi început trimiterea elicopterelor de atac şi de transport, precum şi sisteme de asalt la graniţele Ucrainei, pe lângă un batalion de tancuri care staţionează acolo din noiembrie anul trecut, scrie ziarul american The New York Times, citând surse.

NYT avertizează că acest lucru poate fi văzut ca un semn al pregătirilor continue ale Rusiei pentru un atac asupra Ucrainei.

Oficialii americani, notează ziarul, se aşteptau ca Federaţia Rusă să transfere forţe suplimentare la graniţele cu Ucraina în decembrie şi începutul lunii ianuarie şi să le mărească numărul la 175 de mii.

 » Read More