Rusia supărată că Dodon a furat din banii trimiși pentru campania electorală

Distribuiți acest articol!

Igor Dodon nu prea mai poate păși pe la Kremlin. Vladimir Putin este supărat și din 2019 nu au mai fost văzuți împreună.

Asta de când a pretins că s-a dus la muntele Athos dar în realitate s-a văzut cu Plahotniuc. A crezut Dodon atunci că își poate bate joc de ruși negociind cu Plahotniuc, adică cu șeful la bani. Între timp oligarhul a dispărut, nimeni nu îl mai vrea, politic s-a stins total.

Apoi, în campania pentru prezidențiale, Igor Dodon a intrat în banii trimiși pentru campania electorală. Hoțoman fiind, nu s-a putut abține să nu folosească și să direcționeze din ei spre propriul buzunar.

De aceea nici nu mai este primit Dodon la Kremlin, Federația Rusă căutând acum un nou reprezentant la Chișinău.

Rușii s-au săturat să tot pompeze bani în partide și să își ia țeapă. Dacă România a băgat sute de milioane de euro, dar nu are un singur partid aici, Federația Rusă nu este dispusă să facă un sacrificiu în acest sens.

Că sunt de stânga sau de dreapta, partidele moldovenști dau țepe permanente partenerilor internaționali.

Până la urmă munca rușilor trebuie respectată iar oligarhia de la Chișinău nu își poate bate joc de Vladimir Putin.

Dodon stă acum cu frica în sân. Dacă nu va lua 30%, și nu va lua, urmează câteva dosare mari deschise în Federația Rusă, pentru fărădelegi comise pe acolo. În pericol se află apartamentul ce îl deține acolo, dar este o pierdere minoră comparativ cu sumele delapidate de el și care proveneau din Federația Rusă.

Se estimează că PSRM a colapsat și nu va trece de 25%. Șor, Usatâi și Democrația Acasă fură din electoratul lui Igor Dodon și au șanse mai mari sau mai mici să treacă pragul.

Pentru Vladimir Putin fostul președinte, sau președintele expirat, nu mai există.