Rusia susţine că retrage arme şi militari din Crimeea: Prudenţă la Bruxelles şi la Kiev VIDEO

Distribuiți acest articol!

„Unităţile din Districtul Militar Sud care şi-au încheiat participarea la exerciţiile tactice în poligoane din peninsula Crimeea se îndreaptă cu trenul către bazele permanente”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Ministerul rus al Apărării a publicat totodată imagini cu un tren încărcat cu blindate şi trupe părăsind Crimeea.

Anunţul despre retragerea parţială din Crimeea vine după cel de marţi, când Moscova a informat că unii soldaţi mobilizaţi de săptămâni bune la graniţa cu Ucraina pleacă în bazele permanente.

Pe de altă parte, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat miercuri că ultimele evaluări privind ameninţările nu conţin „nimic neaşteptat”.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a declarat la rândul său că ţara sa va crede într-o dezescaladare atunci când va vedea cu proprii ochi o retragere efectivă a trupelor ruse.

„Din Federaţia Rusă parvin constant tot felul de declaraţii. Regula noastră este: nu credem când auzim, ci atunci când vedem”, a spus şeful diplomaţiei ucrainene.

Armata ucraineană observă de mult timp o adevărată „coregrafie” a trupelor ruse concentrate la graniţă, care se mută din loc în loc, schimbându-şi amplasamentul, a remarcat luni seara comandantul şef al Forţelor Armate Ucrainene, Valeri Zalujnîi.

Preşedintele american Joe Biden a afirmat că încă nu au fost verificate informaţiile privind o retragere a unor unităţi militare din apropierea Ucrainei. „Ministerul rus al Apărării a raportat astăzi (marţi, n. red.) că unele unităţi militare îşi părăsesc poziţiile din apropierea Ucrainei. Ar fi bine, dar încă nu am verificat acest lucru. Nu am verificat încă dacă unităţile militare ruse se întorc la bazele lor de origine – într-adevăr, analiştii noştri indică faptul că rămân într-o poziţie foarte ameninţătoare, iar adevărul este că Rusia are peste 150.000 de soldaţi care înconjoară Ucraina şi Belarus şi de-a lungul graniţei Ucrainei şi invazia rămâne clar posibilă”,

 » Read More