Separatiştii proruşi din estul Ucrainei acuză armata guvernamentală că a deschis focul asupra lor: „Au încălcat în mod brutal armistiţiul”

Distribuiți acest articol!

Separatiştii sprijiniţi de Rusia din autoproclamata Republică Lugansk din estul Ucrainei au acuzat joi forţele guvernamentale că au deschis focul asupra teritoriului lor de patru ori în ultimele 24 de ore şi afirmă că încearcă să stabilească dacă există morţi sau răniţi, scrie Reuters, citat de Digi24.

„Forţele armate ale Ucrainei au violat în mod grosolan regimul de încetare a focului, folosind armament greu, care, potrivit acordurilor de la Minsk, ar fi trebuit retras”, se arată într-o declaraţie a separatiştilor. potrivit acestora, forţele ucrainene ar fi folosit mortiere, lansatoare de grenade şi o mitralieră în patru incidente separate joi.

Sursa citată arată că nu este clar cât de serioase sunt incidentele şi nu există deocamdată o reacţie din partea Ucrainei sau a OSCE, care monitorizează situaţia din estul Ucrainei, dar care şi-a retras o parte din observatori în ultimele zile.

Ministerul ucrainean al Apărării nu a putut fi contactat pentru o reacţie, mai precizează Reuters.

Serviciile americane de informaţii au spus că, în opinia lor, Rusia ar putea inventa un pretext pentru o invazie a Ucrainei, posibil prin producerea unor filmări care să prezinte un atac regizat. Rusia a respins o asemenea ipoteză.

Vă recomandăm şi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More