Sondaj: Câţi ruşi sunt nostalgici după Uniunea Sovietică

Distribuiți acest articol!

Conform unui sondaj publicat de institutul FOM, 62% dintre ruşi sunt nostalgici după Uniunea Sovietică. Nostalgicii sunt în proporţie de 72% în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 46 şi 60 de ani şi în proporţie de 76% în rândul persoanelor de peste 60 de ani. De asemenea, Imperiul Sovietic este deplâns de 28% din tinerii născuţi după destrămarea sa.

Pe de altă parte, 52% dintre ruşi îşi doresc refacerea Uniunii Sovietici, în timp ce 74% dintre ei cred că „resuscitarea” fostului imperiu este o misiune imposibilă.

Procentajul record al ruşilor nostalgici după Uniunea Sovietică rămâne cel de 75% înregistrat în 2005, relatează agenţia de presă EFE, preluată de Agerpres.

Acest sondaj survine la capătul unui nou an în care preşedintele rus Vladimir Putin a dus eforturi pentru rescrierea istoriei. Aceste eforturi sunt concentrate pe spălarea imaginii lui Stalin, pedepsirea istoricilor care îndrăznesc să scrie despre crimele şi neajunsurile Uniunii Sovietice şi discursuri propagandistice periodice despre aşa-zisa „măreţie” a fostului imperiu. Putin a îndrăznit chiar să îl numească drept „Rusia istorică”, ceea ce poate fi un semn că nutreşte ambiţii imperiale asupra celor 14 ţări care s-au separat de Uniunea Sovietică după decenii subjugate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More