Sorin Lavric, senator AUR: Pe 11 iulie va fi primul pas către Unire

Distribuiți acest articol!

Scriitorul și doctorul în filosofie Sorin Lavric, născut la Turnu Severin, se trage din familia unui preot basarabean din Florești, care a fugit de prigoana sovieticilor în România. El a explicat într-un interviu pentru publicația Timpul.md de ce a trecut Alianța pentru Unirea Românilor Prutul și ce obiective are formațiunea politică pentru Republica Moldova.

Lavric a precizat că Alianța pentru Unirea Românilor își propune să le redea basarabenilor demnitatea și să îi sprijine în ceea ce privește redobândirea cetățeniei române.


Fiind un partid naționalist, noi vrem ca Basarabia să redevină ceea ce a fost în perioada interbelică, iar basarabenii să recapete ceea ce li s-a luat fără să fie întrebați, și anume cetățenia română. În plus, eu am motive subiective, căci bunicul meu pe linie paternă a fost popă în Basarabia. Tatăl meu s-a născut aici și, la numai cinci ani, a trebuit să plece cu popa în România, pentru că veniseră rușii în 1940 și îi omorau. Așa că eu pe jumătate sunt basarabean și nu vin aici din capriciu și ifose electorale, ca să vă exploatez în locul lui Dodon și al lui Voronin. Ce șanse avem? Nici la București nimeni nu dădea doi bani pe noi. Eu am toată încrederea, pentru că nu poți intra într-o campanie electorală, dacă ești măcinat de șovăieli și ezitări. Trebuie să crezi în steaua ta. Dacă băgăm trei deputați, cred că va fi extraordinar. Dar eu cred că băgăm cinci. Haideți să ne întâlnim după alegeri la o bere și să vedem”, a spus senatorul AUR.

Sorin Lavric are încredere în reușita Alianței pentru Unirea Românilor și consideră că primul pas către unirea va fi făcut pe 11 iulie. Un alt moment decisiv va fi cel din 2024, când AUR va intra la guvernare la București și se va vota reunirea aceluiași popor, despărțit pe nedrept.

„(11 iulie n.r.) Va fi primul pas către Unire. Gândiți-vă, dacă noi și aici intrăm, păi, simbolic, rezonanța AUR-ului va fi extraordinară. Și atunci, prin ricoșeu, vom crește și în România. În sfârșit, ei își vor da seama că nu suntem un partid de diletanți și de veleitari, luați cu strânsura așa, ca peștele cu plevușca. Apoi, în 2024, vom intra la guvernare în București. Acolo unde există voință, există și putință. Odată, cele două parlamente se vor întâlni, se va face o sesiune solemnă și vor vota Unirea Basarabiei cu România”, a mai spus Sorin Lavric.