Studiu: Infecţia cu varianta Omicron îmbunătăţeşte imunitatea şi împotriva Delta

Distribuiți acest articol!

Studiul nu a fost deocamdată examinat de alţi cercetători internaţionali prin procedura peer-review. Cercetătorii care l-au făcut au descoperit că persoanele infectate cu varianta Omicron, în special cele vaccinate, dezvoltă o imunitate îmbunătăţită împotriva variantei Delta.

Noua cercetare a avut un eşantion de 33 de persoane vaccinate şi nevaccinate care au fost infectate cu varianta Omicron în Africa de Sud, conform Agerpres.

Deşi autorii studiului au descoperit că neutralizarea variantei Omicron a crescut de 14 ori în primele 14 zile după înrolarea voluntarilor, ei au constatat, de asemenea, că a existat şi o creştere de 4,4 ori a capacităţii de neutralizare a variantei Delta.

„Creşterea imunităţii de neutralizare a variantei Delta la indivizii infectaţi cu Omicron ar putea rezulta din scăderea abilităţii variantei Delta de a îi reinfecta pe acei indivizi”, au explicat autorii studiului.

Alex Sigal, profesor la Africa Health Research Institute din Africa de Sud, a postat luni pe Twitter că dacă varianta Omicron se va dovedi în final mai puţin patogenă, aşa cum indică situaţia medicală din această ţară, atunci ea va duce la eliminarea avriantei Delta.

Un alt studiu sud-african recent, a arătat că există un risc mai mic de spitalizare şi de forme severe de COVID-19 la persoanele infectate cu varianta Omicron în comparaţie cu cele infectate cu varianta Delta. Totuşi, autorii acelei cercetări au spus că acest lucru s-ar putea datora unei imunităţi ridicate în rândul populaţiei generale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More