SUA vor „reacţiona energic“ împotriva unei invazii ruse, îi dă asigurări Biden, într-o convorbire telefonică, lui Zelenski

Distribuiți acest articol!

Kievul şi aliaţii săi din Occident acuză Moscova de faptul că a comasat zeci de mii de militari la frontiera ucraineană în vederea unui eventual atac.

Rusia clamează, la rândul său, că securitatea rusă înseamnă atât o interzicerea a oricărei extinderi a NATO, pe care o percepe drept o ameninţare la adresa existenţei sale, cât şi încetarea activităţilor occidentale pe care acuză că o observă în apropierea frontierelor ruse.

În acest cadru, Biden şi-a manifestat de asemenea susţinerea faţă de eforturi diplomatice – negocieri prevăzute la 9 şi 10 ianuarie, la Geneva, între adjunctul secretarului de Stat american Wendy Sherman şi adjunctul său rus Serghei Riabkov.

În urma acestor enegocieri urmează să aibă loc o reuniune NATO-Rusia, la 12 ianuarie, urmată de o reuniune în cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) la 13 ianuarie.

Joe Biden, care îşi multiplică avertismentele adresate lui Vladimir Putin şi pledează în favoarea unei ”dezescaladări”, a dat din nou asigurări că l-a avertizat pe liderul de la Kremlin împotriva oricrei invazii a Ucrainei, într-o convorbire la telefon, joi.

”I-am spus clar preşedintelui (rus Vladimir) Putin că vom adopta sancţiuni dure şi că ne vom creşte prezenţa în Europa, la aliaţii noştri din NATO”, a subliniat preşedintele american.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More