Talibanii au incendiat o femeie pentru că nu le-a plăcut cum a gătit. Tinerele, transportate în sicrie pentru a fi folosite ca sclave sexuale

Distribuiți acest articol!

Najla Ayoubi, care a pus în aplicare programe pentru a pune capăt violenţei împotriva femeilor, se teme pentru viaţa ei şi fuge din calea talibanilor. 

Ea a declarat pentru Sky News că numeroase femei din Afganistan i-au povestit „coşmarul” prin ce au trecut.

„Ieri (joi – n.red.) unei femei i s-a dat foc pentru că nu a gătit bine pentru luptătorii talibani. Forţează oamenii să le dea mâncare şi să gătească pentru ei”, a spus ea.

“De asemenea, sunt femei care sunt trasportate în sicrie în ţările vecine pentru a fi folosite ca sclave sexuale”, a mai completat Najla Ayoubi, care a adăugat că până ca talibanii să preia puterea avea o „poziţie puternică” în stat, iar acum este „un nimic în societate”.

Deşi era judecător, a trebuit să fie însoţită la magazin de băiatul vecinului ei, în vârstă de patru ani, fapt ce a arătat că băiatul avea mai multă valoare decât ea, şi asta doar pentru că e femeie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More