TAXA DE OCUPAȚIE. Tiraspolul pretinde 10 dolari la fiecare camion. Bilețchi cere intervenția președintelui

Distribuiți acest articol!

Situație inedită pe Nistru, acolo unde regimul separatist de la Tiraspol, regim care nu este recunoscut nici de Federația Rusă, a decis să impună o nouă taxă la ceea ce ei numesc vamă.

Astfel că fiecare camion care intră și care iese, iar camioane sunt multe, trebuie să plătească o taxă de 10 dolari. Înainte exista o taxă lunară, dar aceasta nu mai este suficientă pentru că jaful la Tiraspol este mai mare și sunt multe guri de hrănit, iar Federația Rusă nu mai este dispusă să trimită bani, căci nu îi are.

Am fost pe graniță și deja se aglomerează cu mașini de mare tonaj, tiruri sau camioane. Fiecare mașină trebuie să plătească 192 de lei, aproximativ 10 dolari. Aceasta este o TAXĂ DE OCUPAȚIA și președintele Maia Sand trebuie să intervină de urgență, precum și Comisia Unificată de Control. Acceptăm prea ușor să ne calce în picioare un regim care nu este recunoscut nici măcar de către Federația Rusă, dar care sigur că este susținut” a declarat Vlad Bilețechi, președinte Alianței pentru Unirea Românilor.