Turul doi al alegerilor din Bălţi a fost suspendat

Distribuiți acest articol!

Membrii CEC au constatat imposibilitatea desfăşurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcţia de primar cu un singur candidat în circumscripţia electorală municipală Bălţi. Or, legislaţia electorală prevede că turul doi al alegerilor se organizează cu doi candidaţi.

„În lipsa unui scrutin cu doi candidaţi, membrii Comisiei, întruniţi în şedinţă extraordinară, au fost în situaţia de a decide suspendarea desfăşurarea turului doi, până deciziile instanţelor de fond şi apel vor rămâne irevocabile”, precizează CEC într-un comunicat de presă emis în această dimineaţă, 5 decembrie.

Reieşind din decizia adoptată, în această dimineaţă, de Comisie, cele 60 de secţii de votare din circumscripţia electorală municipală Bălţi nr. 2 nu se vor deschide astăzi, iar birourile electorale ale secţiilor de votare respective vor returna, dar nu mai târziu de ora 07.00 a zilei de 5 decembrie, Consiliului electoral al circumscripţiei electorale municipale Bălţi nr. 2 toate documentele şi materialele electorale, inclusiv buletinele de vot.

Procesul privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală de la Bălţi se prelungeşte până săptămâna viitoare. Instanţa de fond a dat câştig de cauză Comisiei Electorale Centrale, care a cerut anularea înregistrării candidatului Partidului „Şor” în cursa electorală.

Judecătoria Bălţi a obligat, Consiliul electoral al circumscripţiei electorale municipale Bălţi, sâmbătă dimineaţă, după un proces ce a durat 24 de ore, să emită hotărârea cu privire la anularea înregistrării candidatului Marina Tauber pentru funcţia de primar de Bălţi.

Hotărârea Judecătoriei Bălţi poate fi atacată la Curtea de Apel Bălţi, timp de o zi. Avocaţii Marinei Tauber deja au anunţat că vor face acest lucru.

Prin urmare, ultimul cuvânt în ceea ce priveşte excluderea Marinei Tauber din alegeri aparţine Curţii de Apel Bălţi.

Sâmbătă dimineaţă, Marina Tauber a ieşit într-un live pe Facebook şi a reiterat că judecătorii sunt intimidaţi şi presaţi să adopte o decizie favorabilă CEC-ului,

 » Read More