Un avion de stingere a incendiilor, cu opt persoane la bord, s-a prăbuşit în Turcia VIDEO

Distribuiți acest articol!

Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă că cinci pompieri ruşi şi trei cetăţeni turci se aflau la bordul unui avion Beriev Be-200 care s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Adana din sudul Turciei, în timp ce se pregătea de aterizare.

Imaginile difuzate de agenţa turcă Anadolu arată avionul în flăcări şi portalul scrie că nu există supravieţuitori.

Agenţia Anadolu notează că avionul fusese închiriat de Direcţia Generală a Pădurilor. Echipe de salvatori au fost trimise în zona în care s-a prăbuşit aparatul de zbor, în Kahramanmaraş., o zonă o zonă montană din sudul Turciei, potrivit news.ro.

Potrivit agenţiei DHA, avionul s-a prăbuşit în timp ce participa la stingerea unui incendiu de pădure în regiunea Bertiz. Cauza prăbuşirii încă nu a fost stabilită.

Be-200 firefighting plane crash in Turkey kills 5 Russian, 3 Turkish servicemen on board: Russian Defense Ministryhttps://t.co/3HEavJnypC

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) August 14, 2021

 

 

Guvernatorul din Kahramanmaraş, Omer Faruk Coşkun, a declarat că în zonă a izbucnit un incendiu după ce copacii au fost loviţi de un fulger.

“Am trimis un avion în zonă, dar am pierdut legătura cu avionul în urmă cu ceva timp şi aparatul s-a părbuşit. Am trimis mai multe unităţi în zona în care s-a prăbuşit avionul”, a explicat guvernatorul.

Sudul Turciei este afectat de luna trecută de incendii devastatoare, în special provinciile Mugla şi Antalya, iar opt persoane au murit.

Kahramanmaraş’ta yangın söndürme uçağı düştü: 5’i Rus, 3’ü Türk olmak üzere 8 personel hayatını kaybetti. pic.twitter.com/USJavmd1S4

— Antalya Hakkinda (@HakkindaAntalya) August 14, 2021

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook,

 » Read More