Un nou studiu despre COVID-19: Virusul atacă şi creierul. Un bărbat credea că poate vorbi cu rudele lui decedate

Distribuiți acest articol!

Oamenii de ştiinţă au constatat faptul că 13% din pacienţii analizaţi în cadrul studiului au fost diagnosticaţi pentru prima dată cu o afecţiune psihiatrică sau neurologică la şase luni după îmbolnăvire.

Cazul unui bărbat în vârstă de 30 de ani este cu adevărat şocant întrucât, deşi nu avea antecedente de tulburări mintale, a început să creadă că poate vorbi cu rudele sale decedate şi era convins că apocalipsa este iminentă. 

Astfel de episoade psihotice, dar nu numai, pot duce la consecinţe dramatice atât pentru pacienţi, cât şi pentru cei din apropierea lor, potrivit unor surse citate de Business Insider. 

„Cercetătorii erau interesaţi de modul în care COVID-19 afectează diferite grupuri de vârstă şi în câte moduri. Există dovezi îngrijorătoare că, în privinţa adolescenţilor, virusul le poate afecta mintea”, a transmis Len Ramirez,  corespondent al postului de televiziune KPIX.

„Comportamente obsesive, delir, paranoia, de fapt chiar aceste simptome i-au adus în spital. Apoi, anumiţi markeri privind inflamaţii prezente la aceşti copii, care indică faptul că se întâmplă ceva, fără a indica exact cauza”, a explicat medicul Micheal Wilson, de la spitul UCSF, Statele Unite ale Americii. 

Specialiştii cred că sistemul imunitar atacă sistemul nervos după infectarea cu SARS-CoV-2. Acest lucru se întâmplă deoarece baiera naturală care protejează proteinele din creier este afectată de virusul SARS-CoV-2 iar anticorpii reuşesc astfel să le atace. În fapt, apare un tip de encefalită, care reprezintă o reacţie autoimună ce produce inflamarea creierului, ceea ce poate cauza psihoze.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More