Unul dintre cele mai mari mistere ale istoriei. Ce s-a întâmplat cu studenţii din trecătoarea Diatlov

Distribuiți acest articol!

Istoria umanităţii este plină de evenimente care cu greu pot fi astăzi înţelese şi reconstituite. Unul dintre evenimentele cele mai misterioase din istorie s-a petrecut în luna ianuarie a anului 1959, pe una dintre pantele masivului Kholat Saykhl, sau „Muntele Mort” cum se traduce în limba triburilor indigene Mansi, din regiunea Ural.  

Trupurile sfârtecate de o forţă misterioasă 

Mai precis, un grup de studenţi şi un instructor de schi au murit în condiţii greu de crezut, ca urmare a unui fenomen „ciudat” aşa cum a fost descris de autorităţile sovietice la aceea dată. 

Nici după 62 de ani nu a fost găsită o explicaţie suficient de convingătoare pentru moartea studenţilor ruşi din trecătoarea Dyatlov, aşa cum se numeşte astăzi, aceea zonă. Totul a început cu o expediţie, planificată pentru sfârşitul lunii ianurie 1959. Un grup de nouă studenţi, şapte băieţi şi două fete, de la Institutul Politehnic Ural din oraşul Yekaterinburg au plecat într-o expediţie pe muntele Kholat Saykhi. Aceştia erau însoţiţi şi de un instructor de schi, veteran al Celui de-al Doilea Război Mondial. 

Grupul era condus de Igor Diatlov, un student la inginerie în vârstă de 23 de ani. Toţi erau bine echipaţi şi obişnuiţi cu expediţiile de iarnă în sălbăticie. Pe data de 1 februarie, după ce au parcurs o distanţă considerabilă şi-au făcut din nou tabăra pentru înnoptat. Au amplasat cortul pe una dintre pantele muntelui, într-o zonă mai ferită, din ţinutul triburilor Mansi. 

În timpul nopţii s-a petrecut un fenomen ciudat care a ucis pe toţi membrii expediţiei în condiţii greu de imaginat. După aproximativ două săptămâni, grupul a fost declarat dispărut şi echipe de salvare au plecat pe urmele lor. A fost găsit cortul şi nouă cadavre aruncate prin împrejurimi. 

Cortul a fost tăiat din interior către exterior,

 » Read More