UPDATE Explozii şi focuri de armă lângă aeroportul din Kabul folosit pentru evacuări: Cel puţin cinci morţi VIDEO

Distribuiți acest articol!

„Putem să confirmăm o explozie în afara aeroportului din Kabul”, a reacţionat pe Twitter purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, după apariţia primelor informaţii.

O a doua explozie a urmat în scurt timp însoţită de focuri de armă, potrivit corespondentului BBC.

Cel puţin cinci persoane au fost ucise, bilanţul fiind revizuit în scădere de la 13 morţi. Însă informaţiile sunt destul de vagi pe fondul unei situaţii haotice. Talibanii au susţinut la rândul lor că au înregistrat răniţi.

Ambasadorul Franţei în Afganistan, David Martinon, a adresat un mesaj către „toţi prietenii noştri afgani”. „Dacă sunteţi în apropiere de aeroport, plecaţi de acolo de urgenţă şi adăpostiţi-vă. O a doua explozie este posibilă”, a scris ambasadorul francez pe Twitter, după producerea primei explozii.

Prima explozie s-a produs la poarta Abbey, unde trupele britanice staţionează de mai multe zile. Aceasta este una dintre cele trei porţi care au fost închise după avertismente de ameninţare teroristă, transmite news.ro.

The moment of an explosion at the #Kabul airport in #Afghanistan. The unknown attackers killed at least 11 people and wounded several others, including three U.S. Soldiers. pic.twitter.com/saa9x1slML

— Bedouin Researcher (@TheBedouinPoet) August 26, 2021

Un oficial american a declarat pentru Reuters că explozia a fost cauzată de un atentator sinucigaş.

Casa Albă a confirmat că preşedintele Joe Biden a fost informat cu privire la eveniment.

O sursă din Ministerul britanic al Apărării a spus că nu există, pentru moment, informaţii că vreun militar britanic a fost rănit.

„Nu avem vreo informaţie legat de victime în armata britanică, dar este prea devreme să ştim sigur”.

Rănit în urma unei explozii la Kabul FOTO EPA-EFE

Anterior,

 » Read More