Usatîi: Stoianoglo a fost reţinut pentru că urma să publice informaţii despre cum unii „oameni buni” l-au ajutat pe Şor să-şi transfere dosarul de la Cahul la Chişinău

Distribuiți acest articol!

Renato Usatîi a declarat că are informaţii, pe care urmează încă să le verifice, că Stoianoglo a fost reţinut, chiar cu puţin timp înainte de conferinţa de presă pe care o anunţase, inclusiv pentru că urma să publice anumite materiale care ar demonstra implicarea unor reprezentanţi ai PAS în transferarea dosarului lui Ilan Şor, de la Judecătoria Cahul către Judecătoria Chişinău, contra unor sume imense de bani (n.r. – scopul transferului ar fi amânarea emiterii unei sentinţe din partea instanţei).

Usatîi spune că felul în care a fost reţinut Stoianoglo demonstrează că guvernarea a vrut să-l umilească şi să-l linşeze mediatic pe acesta.

„Singurul procuror legitim astăzi este Alexandru Stoianoglo”, a accentuat Usatîi într-un Live pe Facebook.

Mai mult, Usatîi a acuzat PAS-ul Maiei Sandu că colaborează cu Viorel Morari, controversatul ex-şef al Procuraturii Anticopţie, persoană docilă oligarhului Vlad Plahotniuc.

Usatîi s-a arătat indignat că mai mulţi membri ai societăţii civile au luat apă în gură după reţinerea procurorului general.

„Astăzi este un haos total. Se pregătesc reţinerile unor procurori, se pregătesc multe altele. Poate unii au meritat. Dar din cauză că faceţi totul din consultanţele lui Viorel Morari, de mine nu va fi acceptată nici o reformă din domeniul justiţiei, deoarece legalitatea reformelor voastre alături de Viorel Morari nu pot exista”, a spus Usatîi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More