Vaccinul Moderna generează de două ori mai mulţi anticorpi decât Pfizer STUDIU

Distribuiți acest articol!

Cei 2.500 subiecţi ai studiului, angajaţi ai unui spital important din Belgia, au fost persoane care nu au fost infectate cu coronavirus înainte să le fie administrată prima doză de vaccin şi, apoi, rapelul, potrivit Libertatea.ro.

Rezultatele au sugerat că diferenţele ar putea fi explicate prin cantitatea mai mare de ingredient activ din vaccinul Moderna – 100 micrograme, comparativ cu 30 micrograme pentru Pfizer şi interval mai lung între dozele de vaccin Moderna, mai precis patru săptămâni, comparativ cu trei săptămâni pentru Pfizer.

 Japonia a anunţat suspendarea a milioane de doze de vaccin Moderna

Publicarea rezultatelor acestui studiu vine la o săptămână după ce Japonia a anunţat suspendarea utilizării a 1,63 de milioane de doze de vaccin produse de compania americană Moderna, după semnalarea prezenţei unor impurităţi în trei loturi distribuite în ţară.

În plus, autorităţile nipone investighează decesele a doi bărbaţi care au primit vaccinuri de la Moderna.

„În acest moment, nu avem nicio dovadă că aceste decese sunt cauzate de vaccinul Moderna”, a transmis compania. Eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi Moderna împotriva infectării cu COVID-19 a scăzut de la 91% la 66% de când varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite, potrivit datelor publicate Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More