Vaccinurile actuale ar putea fi ineficiente în cazul noii tulpini Omicron. Moderna a început primele teste

Distribuiți acest articol!

Paul Burton, directorul medical al Moderna Inc., a declarat că suspectează că noua variantă de coronavirus – Omicron – ar putea evita vaccinurile actuale.

„Ar trebui să ştim despre capacitatea actualului vaccin de a oferi protecţie în următoarele două săptămâni”, a declarat Burton duminică la emisiunea “Andrew Marr Show” de la BBC, arată Bloomberg.

Paul Burton spune că la începutul anului 2022 ar putea fi gata un nou vaccin care să combată varianta africană a COVID-19, dacă va fi cazul.

„Dacă va trebui să facem un vaccin nou, cred că va fi începutul anului 2022 … Lucrul remarcabil la vaccinurile ARNm, platforma Moderna, este că ne putem mişca foarte repede”, a spus directorul.

Moderna a transmis un comunicat la finalul săptămânii trecute în care arată că a început să testeze vaccinul actual împotriva variantei Omicron şi a studiat doi candidaţi la rapel.

“De la începutul anului 2021, Moderna a avansat o strategie cuprinzătoare pentru a anticipa noi variante de îngrijorare. Compania a demonstrat în mod repetat capacitatea de a avansa noi candidaţi la testarea clinică în 60 până la 90 de zile”, spune compania.

Citeşte şi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More