Valeriu Munteanu: Dodon, expiratul Kremlinului trebuie scos în afara legii

Distribuiți acest articol!

Valeriu Munteanu, președintele Uniunii Salvați Basarabia (USB), cere scoaterea Partidului Socialiștilor în afara legii, după ce Dodon a declarat că se opune vehement participării Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile anticipate din 11 iulie.

USB condamnă atacul împotriva democrației al uzurpatorului Igor Dodon și cere scoaterea partidului finanțat ilegal de Moscova în afara legii. „Expiratul Kremlinului se opune participării la alegerile anticipate a unui partid unionist, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook, precizând că AUR este un partid care funcționează legal în Republica Moldova, fiind și al treilea partid parlamentar din România.

El a mai spus că AUR și USB au un obiectiv comun și anume, „bunăstarea și libertatea basarabenilor prin Unirea Republicii Moldova cu România”.

„Ieri uzurpatorul Dodon a încercat să dea lovitura de stat iar astăzi vrea să interzică participarea la alegeri a unioniștilor care reprezintă cel puțin 40% din electorat. Vorbim de o palmă dată moldovenilor alungați de ei în România și diaspora. Mâine Dodon va vrea să ne bată, să ne otrăvească și/sau să ne bage la pușcărie, la fel ca idolii săi politici Putin și Lukasenko.Slabul agent al Kremlinului, Igor Dodon, reprezintă un pericol pentru libertate și democrație. Activitatea lui Dodon și a PSRM este un război hibrid dus de Kremlin împotriva Republicii Moldova, la fel ca în Donbas și Crimeea! USB cheamă toate partidele, organizațiile și personalitățile unioniste să facă front comun pentru câștigarea alegerilor anticipate și realizarii Unirii cu Țara Mama România!”, a mai scris Munteanu.