Victoria Grosu Vremeș: Dacă ar dispărea Republica Moldova, stataliștii și-ar pierde afacerea

Distribuiți acest articol!

Victoria Grosu Vremeș, candidata care deschide lista AUR la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, a explicat într-un interviu pentru Timpul.md de ce unirea este singura soluția pentru Republica Moldova. Ea susține ferm că în acest moment statul Republica Moldova este doar o afacere pentru comuniști, socialiști, dar și pentru partidele pro-europene care nu sprijină unirea.

Victoria Grosu Vremeș a explicat că AUR Moldova nu arătă înțelegere nici măcar față de PAS deoarece și această formațiune politică susține ideea de identitate moldovenească, adică nu sprijină adevărul, ci ideea de stataliștilor.

Cum poți să accepți când îți spune un ministru de externe de la PAS că războiul de pe Nistru a fost un război civil? Sau cum să-i susții când îți vorbesc despre societatea și cultură moldovenească? Dacă aș tăcea, m-aș simți complice la crearea acestei identități false, la născocirea unei minți criminale. Dacă intrăm în parlament, nu ne propunem să ajungem la guvernare. Vom rămâne în opoziție, dar ne vom face auziți. Iar la următoarele alegeri, vom fi mai mulți și deja vom participa la negocierile de alianțe. Atunci s-ar putea ca unioniștii să aibă majoritatea, dacă ar lăsa din orgolii și ar pune pe prim plan cauza identității naționale”, a adăugat candidata AUR.

Ea a mai spus în acest momentul Alianța pentru Unirea Românilor este singura alternativă la partidele corupte de la Chișinău. Pentru toți acești politicieni Republica Moldova este doar o afacere, de pe urma căreia trag foloase.

Dincolo de interesul Rusiei pe teritoriul ăsta, sigur că există și interesul personal alor noștri. Să ai un stat al tău și să deții controlul asupra lui e ca și cum ai avea una dintre cele mai profitabile afaceri. Cum să renunți la așa business? Prin intermediul lor, vin investiții din Europa și le este foarte convenabil. Ei sponsorizează statalitatea, iar dacă ar dispărea statul, și-ar pierde afacerea. Și corupția de la noi vine pe fond de statalitate. Or, însăși ideea independenței R. Moldova este o idee coruptă. Dacă n-ar exista statul, n-ar exista nici corupția”, a mai spus Victoria Grosu Vremeș.