(video) Cel mai longeviv deputat se gândește să se retragă din politică: Ce activitate „de suflet” își planifică Dumitru Diacov

Distribuiți acest articol!

„Mă gândesc foarte activ. Pe de o parte, mulți dintre colegii mei mă roagă să stau până la urmă și să readucem partidul și după aceea să mă gândesc să plec.
Nu am nicio problemă să mă retrag. Mandatul de deputat pentru mine nu e ceva ca pentru alții, că stau și visează. Important e la ce am ajuns. E necesar Partidul Democrat ca și partid pașnic, relații interne și externe stabile. Nu e normal să împărțim țara, niciun om sănătos la cap nu-și poate permite să se certe cu vecinii.

SUA ne-au spus că ei nu sunt gata să se certe cu Federația Rusă din cauza Moldovei. E nevoie de dialog.
Urmează să mai vedem.
De mulți ani de zile mă ocup de instruirea tinerei generații, în cadrul Fundației pentru Democrație și progres, care cooperează cu centru-stânga europeană. Eu am ocupația mea de suflet, nu primesc de acolo bănuț, este satisfacția mea în calitate de fondator și președinte de onoare și voi rămâne aici cât se poate de activ”, a declarat Dumitru Diacov.
Dumitru Diacov a fost președinte și vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, deputat în câteva mandate consecutive începând cu anul 2005, iar, anterior, și între 1994 și 2001. Este fost președinte al Partidului Democrat. În anul 2009 i-a cedat funcția de președinte de partid lui Marian Lupu, după care a urmat Vladimir Plahotniuc și Pavel Filip. Acum Diacov este președinte de onoare al PD.

 » citești întreg articolul la sursă