VIDEO Mesajul preşedintei Maia Sandu cu prilejul Anului Nou

Distribuiți acest articol!

Dragi prieteni,

2021 a fost un an complicat, dar şi un an bun. A fost un an al schimbărilor şi al provocărilor, un an în care cetăţenii ţării noastre au demonstrat rezistenţă, maturitate şi înţelepciune, un an în care oamenii au redevenit stăpâni în ţara lor.

În 2021, cetăţenii Republicii Moldova au reuşit să alunge de la putere o generaţie întreagă de politicieni corupţi. Trei sau patru ani în urmă, puţini şi-ar fi imaginat că acest lucru e posibil. Astăzi, imposibilul e realitate.

Aceste schimbări ne-au dus faima în lume. Astfel, după ani de izolare internaţională, am reclădit relaţii de încredere şi respect reciproc cu mai multe ţări ale lumii. Am restabilit bunele relaţii cu vecinii: România şi Ucraina. Am repus Republica Moldova pe harta Europei. Am început să fim respectaţi.

Mulţi dintre cei care au venit în politică doar pentru a se îmbogăţi au părăsit spaţiul public. Unii dintre ei au iluzia că schimbările făcute de cetăţeni sunt doar un accident şi mai încearcă, departe de ţară sau de acasă, să împiedice reformele, să-şi salveze averile acumulate prin furt. Dar ei greşesc fundamental. Alegerea oamenilor pentru un viitor prosper, just, bazat pe muncă cinstită este ireversibilă.

Am început lupta cu marii corupţi – mai încet decât ne-am dorit şi mai greu decât am presupus. Totuşi, organele de drept s-au apucat de lucru. Este important ca anchetele să fie făcute corect de procurori. La fel de important este ca dosarele să fie judecate după lege în instanţe. Este important să avansăm în reforma justiţiei pentru ca cei care vor pronunţa hotărârile să fie buni profesionişti şi să acţioneze în interes public şi în spiritul legii.

În acest an,

 » Read More