(video) Veaceslav Platon rămâne fără „Casa Modei” și fosta clădire „ASITO”: Magistrații de la Ciocana au respins plângerea avocaților omului de afaceri

Distribuiți acest articol!

„Ședința de azi s-a încheiat cu pronunțarea unei hotărâri pe caz. Judecătorul a pronunțat că prin încheierea de azi plângerea avocaților lui Platon împotriva ordonanței Procurorului General a fost respinsă ca neîntemeiată. A câta oară, avocații lui Platon au solicitat amânarea ședinței că unul dintre ei a făcut un test la Covid și a expediat rezultatul instanței de judecată, dar în test nu este niciun rezultat, ceea ce este foarte straniu. Și al doilea avocat a declarat, printr-o cerere, că a fost în contact cu primul. Instanța a considerat că aceste argumente sunt neîntemeiate. Documentele prezentate în vederea amânării ședinței au fost calificate de judecător că documente care nu pot fi reținute pentru amânarea ședinței. Ca rezultat, judecătorul a pronunțat hotarârea de respingere”, a declarat Serghei Istrati, avocatul lui Russu.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a depus la Curtea Supremă de Justiție un recurs în anulare prin care solicită casarea încheierilor judecătorilor de instrucție care i-au permis lui Veaceslav Platon să intre în posesia a două imobile din centrul capitalei. Este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 182 și fosta clădire ASITO de pe bulevardul Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința companiilor, al cărui beneficiar efectiv este cetățeanul Veaceslav Platon.
Acțiunile Procurorului General survin ca urmare a examinării plângerilor depuse de Vladimir Russu, care reclama faptul deposedării ilegale de cele două imobile. Constatând interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual penale de către PCCOCS care a intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate, la 6 aprilie 2021, Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele emise anterior de procuratura specializată, restabilind drepturile și dispunând restituirea de către Veaceslav Platon a celor două imobile proprietarului Vladimir Russu.

 » citești întreg articolul la sursă