Vlad Bilețchi, apel către unioniști: Nu vă irosiți votul pe partidele pro-europene care vor face alianță cu PSRM. Votați AUR

Distribuiți acest articol!

Vlad Bilețchi face un apel la toți unioniștii din Republicii Moldova care vor vota la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie să nu irosească votul pe partidele pro-europene care vor face alianță cu PSRM, Șor sau Usatîi. El susține că unioniștii trebuie să voteze unioniști pentru că la Chișinău este nevoie de o forță pro-românească.

El a explicat că Republica Moldova are nevoie de o clasă politică pro-românească, care să sprijine ideea de Unire, și nu de politicieni care slăvesc ideea de naționalism civic și identitate moldovenească:

„Atunci când suntem îndemnați să uităm de națiunea română, de limba pe care o vorbim, de tricolor, de Eminescu pentru niște chestiuni efemere, precum corupția, nu trebuie să ascultă. Corupție există în orice stat european, doar că proporția este diferită. În Republica Moldova se fură flagrant, cu sacul, peste hotare se fură mai puțin, cu mai multă rușine. Să luptăm doar pentru a stârpi corupția este un mesaj sec.

Pe noi ne supără la aceștia politicieni precum Dodon, Voronin și alții, nu doar corupția, dar și prezența mesajului antinațional, antipatriotic, antiromânesc. Trebuie să îmbrățișezi ambele valori și să spunem: Noi, AUR, suntem împotriva corupției, pentru o justiție puternică, dar nu lipsit de identitate și de coloana vertebrală a națiunii române. Un politician nu trebuie să-și asume doar reparația de drumuri, lupta cu corupția, ci să fie un îndrumar pentru tot poporul”, a declarat Bilețchi.

El a subliniat că Alianța pentru Unirea Românilor este singura formațiune care pledează pentru unificarea forțelor unioniste și unirea Republicii Moldova cu România.